20120626

A nemlétező média morál

Gyilkosságok, balesetek, ... Nap mint nap hallunk róluk a tévéből, rádióból, emberektől. A híradók csak úgy ontják magukból a borzasztóbbnál borzasztóbb híreket, mi pedig minden este 7 órakor leülünk a képernyő elé és várjuk a további adagot amiről majd hevesen vitázhatunk egy kávé mellett vagy épp elemezgethetjük, hogy mi miért történt, esetleg mi lehetett az indíték, ki lehetett a hibás és hogy lehetett volna elkerülni az efféle bajokat.

Június 16., szombat. A történetet talán senkinek nem kell bemutatni. Valaki fogott egy fegyvert és elvette három ember életét. Június 19., kedd. Ketten vízbe fulladtak. Ez csak két esemény amely természetesen szomorú dolog, de valljuk be már megszoktuk.

Most az olvasó csodálkozhat azon, hogy mi az  összefüggés a két dolog között. Kedves olvasó, azért hozom fel példának ezt a két esetet, mert számomra itt telt be a pohár a híradókkal és azok teljes mértékű etikátlan szenzációhajhászásukkal.

Első ízben a Gyallán történt hármas gyilkosság közvetítése döbbentett meg, A holttestekről és az azok felett síró asszonyokról készült felvétel közvetítése, szerintem egyáltalán nem helyén való. Mások fájdalmát, bánatát és nem utolsó sorban elhunyt hozzátartozóik holttestét az én felfogásom szerint nem emberi ország-világ előtt mutogatni. A hírek közvetítése fontos. Fontos, hogy informáltak legyünk, de létezik egy határ amelyet mát nem kéne átlépni. Holttesteket mutogatni főműsoridőben?! Ki volt az akinek ez a fajta pofátlan húzás akárcsak megfordult a fejében?! Ezek után kedden mutogatták, ahogy épp újjáélesztenek egy nőt, de sajnos sikertelenül, majd a holttest elszállítását.

Nem tudom, lehet velem a gond, de számomra ez sok volt. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni a médiákat és azt amit leművelnek az elmúlt időben. Felfoghatatlan számomra. Ez a féktelen szenzációhajhászás bármi áron. Mindegy ki sérül, csak az a lényeg, hogy minél többet lehessen rajta csámcsogni. Mindegy mennyi ember sérül, egy a lényeg a nézettség.

Röviden ennyi.

Hagyd úgy a tévét, jó világvégét!
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iwJ_t4EwbnQ]
Címke:

1 megjegyzés:

  1. ..s a világ "ilyenségét" ezek is elősegítik, mert az embereket belenevelik ebbe a ridegségbe, hogy már nem tudja megdöbbenteni őket semmi...
    egyszerűen feltolják az ingerküszöböt, a morált meg le...s olyanok leszünk, mint a legelésző antilop, akit már nem zavar az oroszlán, mert épp a másik antilopot zabálja fel...majd holnap, vagy holnapután, de addig is nyugi van, s fű

    VálaszTörlés