20140312

Szavazni igenis kell!

Százféle irányból zúdítják ránk az információt, hogy bizony már csak pár nap és itt az elnökválasztás. Pár ember számára feleslegesnek tűnhet ennyire „verni a kolompot”, ennek ellenére fontosnak tartom, hogy én is hozzájáruljak a buzdításhoz, és blogomon keresztül szeretném felhívni a figyelmet az esemény fontosságára. Sajnos szükséges, mivel egyre kevesebben érzik át a szavazás súlyát és jelentőségét. 

Szavazni fontos, mert ezzel fejezhetjük ki véleményünket, és szólhatunk bele a körülöttünk zajló politikai eseményekbe, döntésekbe. Közhelynek tűnhet, de valóban birtokunkban áll változtatni a jelenlegi helyzeten, vagy pedig fenntartani azt. Feleslegesnek tartani saját szavazatunkat, mondván „úgysincs súlya” nagy badarság. Minden egyes szavazat számít, melynek értéke nem csak számokban mérhető. A szavazat igazi értéke abban rejlik, hogy véleményünket nem csak egy kávéházi beszélgetés alkalmával adjuk a világ tudtára, hanem hivatalos keretek közt is, és a legfontosabb, hogy meggyőződésből. Nem is egy komplikált eljárásról van szó, nem kell több száz papírt kitölteni, kérvényt írni, napokat utazni, mondhatjuk úgy is, hogy a szavazás lehetőségét tálcán kínálják nekünk. A szavazóurnákhoz való eljutás nem tart tovább egy egyszerű szombati bevásárlásnál vagy pedig kutyasétáltatásnál. Ezért álszentségnek tartom azt, ha valaki azzal akarja mentegetni magát, hogy a szavazás igenis időigényes és macerás dolog. Talán túl kényelmesek vagyunk, és lehet, hogy jelentéktelen dolognak tartjuk az egészet, de mégis csak kötelességeink közé tartozik ez a fajta megnyilvánulás is. Léteznek országok, ahol egyenesen kötelező a szavazás, ezt a hozzáállást, nem tagadom, Szlovákiában is nagy örömmel fogadnám.

Ébresztő emberek! Rólunk és felettünk esnek a döntések, ne legyünk lusták karikázni vagy akárcsak egy üres borítékot dobni az urnába (már azzal is többet teszünk).

Bárkire is adjuk szavazatunkat, tegyük azt meggyőződésből, komolyan vessük össze a lehetőségeket, és ne csak a szép plakátok és ígéretek alapján. Ne legyünk rest utánajárni az egyes jelöltek eddigi életútjának, múltjának. Én bátran kijelentem, így ország-világ előtt, ezzel is kifejezve támogatásomat (remélem a kedves olvasó nem haragszik meg őszinteségemért), hogy idén Bárdos Gyulára szavazok. Nem fűzök hozzá kommentárt, nem is akarok senkit rávenni vagy vezetni semmire. Örömmel fogom a borítékot az urnába dobni, mert jó dolog olyan jelöltre szavazni, aki komolyan meggyőzött. Jó érzés!


Tehát ne keressük a kifogásokat, hanem kapjuk magunkhoz személyigazolványukat március 15-én, és irány a szavazókörzetünk!


Merjünk nagyok lenni, és ne csak elméletileg! 


0 comments:

Megjegyzés küldése