20120210

Gorillák ideje...

A nem olyan rég nyilvánosságra kerülő Gorilla iratok nem meglepően nagy felháborodást keltettek. Úgy hiszem a lakosság egy része eddig is tisztában volt vele, hogy szlovákiai politikusaink nagy része korrupt és valósággal mindenre kapható, viszont ezek a Szlovák Információs Iroda (SIS) által készített, a lehallgatásokat dokumentáló iratok részben igazolják, hogy Szlovákiában a korrupció fogalma törvényhozóink számára nem ismeretlen. Ez az egész botrány, vélemény szerint több szavazópolgárt elgondolkoztatott, hogy kik is valójában azok az emberek és pártok akiknek s melyeknek ők jóhiszeműen szavazatukat adták. Bennem több kérdés is felmerül. Először is, hogy hogy ennyi ideig tartott, hogy ezek az iratok napvilágra kerüljenek. Továbbá, hogy hogy nem elég ok e ez a korrupciós botrány arra, hogy kedves köztársasági elnökünk Gašparovič úr végre kinevezze az új főügyészt Jozef Čentešt.

Viszont számomra pozitívum, hogy a Gorilla végre felébresztette az embereket (vagyis egy rétegüket), hogy ne hagyják, hogy politikusaink semmibe vegyék a választópolgárok véleményét. Végre rájöttek, hogy ezek tarthatatlan helyzetek. A közelgő előrehozott választások sem könnyítik meg "drága" politikusaink helyzetét. Egyelőre a mocskolódó kampány várat magára vagy ki is esik az idei kampány eszközei közül. Ki tudja, de abban biztos vagyok, hogy a választási eredmények meglepetést tartogatnak számunkra és számukra is. Az egész Gorilla eset pikantériája viszont az, hogy egészen elenyésző csoport maradt úgymond tiszta. Ennek az óriási csorbának  kiküszöbölésére történt próbálkozás lenne a március elsejétől érvénybe lépő törvény miszerint a parlamentben ülő félisteneink már nem parkolhatnak akárhol ahol csak akarnak és a sebességkorlátokat sem léphetik át, viszont összes többi privilégiumuk megmarad. Őszintén ki nem nyelné le azt a békát, hogy felhagy a gyorshajtással ha emellett ölhet, lophat, csalhat. Lehet, hogy csak a puszta irónia beszél belőlem, de nevetséges ez a gesztus politikusaink felől.

Őszintén remélem, hogy azok az emberek akik nyitott szemmel járnak nem hagynak fel a harccal az igazságért és nem elégednek meg azzal a jutalomfalatnak sem nevezhető valamivel amivel politikusaink ki akarnak minket engesztelni.
Címke:

0 comments:

Megjegyzés küldése