20120213

Nemzettudat vagy egyszerű provokáció?

Szokás szerint, ismét ahogy eljön a választások ideje az SNS, vagyis a Szlovák Nemzeti Párt rákezd szokásos választás előtti mocskolódásába. Az eddig megszokott téma nem változott és természetesen a primitív módszerek is ugyanúgy megmaradtak. A fő célpontok ismételten a magyarság, a roma kisebbség és a jobboldal. Számomra felfoghatatlan, hogy ilyen plakátok egyáltalán, hogy kerülhetnek napvilágra és hogy létezik-e ember aki erre vevő.

Lehet, hogy még emlékszünk az előző kampányidőszak nagy botrányára, ahol az SNS egy roma férfit felkért arra, hogy szerepeljen kampányukban, erre a róla készült képet egy teljességgel elfogadhatatlan felirattal tették közre (amibe teszem hozzá a képen szereplő férfi nem egyezett bele).

Idén sincs ez másképp, így kezdeném a jól megszokott magyarok ellen irányuló mocskolódással. Nem meglepően ismét anyanyelvünk a fő célpont, erre utal az a felhívás is, miszerint a Tátrától egészen a Dunáig csakis szlovákul szólaljon meg az ember. Ismét értetlenül állok a dolog előtt. Először is az EU-ban élünk, ami úgy látszik Slota úrnak egyáltalán semmit nem jelent, ahogy a multikulturalizmus sem, hogy a történelemről már ne is beszéljek.

Kép

Természetesen Orbán sem maradt/marad? szárazon ez esetben, hisz egy plakát neki is készült, ahol megtudhatjuk , hogy bizony az SNS már 140 éve védi a drága szeretett szlovák földet és Orbán hajója már süllyed, gondolom épp az amellyel megszeretné támadni Szlovákiát.

Kép

A történelem pedig ismét ismétli önmagát a roma lakosság is megkapja az idei választókampányi adagját.Kép

Természetesen egy értelmes embernek már első pillantásra észrevehető ez az olcsó populizmus amivel az SNS évek óta próbálkozok sajnos sikeresen. Ígéretek tömkelege 16%-os adóra vagy épp a korrupció megállítására.

Szomorú látni, hogy vannak még emberek akik erre a kampánynak sem nevezhető moslékra még vevők, természetesen világos, hogy ilyen párt szavazója semmiképp nem kerülhet ki a szlovákiai  magyarságból, ezért komolyan fontolóra kéne vennem e bejegyzés szlovákra való lefordítását.

Sajnos egy ilyen kampány teljes mértékben egy torz tükörképe a szlovákságnak, hisz ennek alapján nem lehet egy nemzetet megítélni. Remélem és hiszem, hogy ez a párt és választói tényleg csak az a pár százaléka ennek a népnek aki súlyos feltűnési viszketegségben szenved.

Mindenesetre azoknak az embereknek akik vevők a szarkazmusra most van okuk a nevetésre.

További plakátok az SNS oldalán.

Kép
Címke:

0 comments:

Megjegyzés küldése