20130524

Irány a verebek után!

Kicsit szomorú látni, hogy az utóbbi napokban, hetekben a felvidéki virtuális platformon nem igen lehetett másról olvasni, mint a nyáron megszervezésre kerülő két rendezvény, a Gombaszögi Nyári Tábor és a Martosi Szabadegyetem intergalaktikus harcáról szóló cikkeket, megjegyzéseket és "észrevételeket". Őszinte leszek. Számomra egy kicsit érthetetlen ez a nagy felhajtás és az a csomó "védőbeszéd", ami a hetekben megjelent. Olyan szintű negatív energia árad rendszerint ezekből az írásokból és főleg hozzászólásokból, amely egyáltalán nem tükrözi hűen egyik tábor szellemiségét sem. Mindenki volt fiatal, vagy épp fiatal éveit tapossa, mindenki szervezte már a nyarát szóval tegyük kezünket a szívünkre és valljuk be őszintén, nem ez lesz az első vagy az utolsó eset, hogy két nyári rendezvény üti egymást (de javítsatok ki, ha a Ti nyaratok összes bulija tökéletesen egymásba esik). Sajnos ez a nyár velejárója; a bőség zavara. Csupán döntést kell hozni, melyik akció szimpatikusabb nekünk és kész. Nem ez lenne életünk egyetlen nagy döntése.

Személy szerint sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül esett az időpontválasztás, mert szívesen belestem volna mindkét helyre. Igazán kíváncsi vagyok arra, mi újat tud hozni ez a martosi kezdeményezés. Mivel egy teljesen friss, elsőéves rendezvényről lévén szó, csak Gombaszögről tudok egy csipetnyi kis ízelítővel szolgálni, azoknak a kedves olvasóknak, akik úgy döntenek idén Krasznahorka vára felé veszik az irányt július derekán.

A tavaly nyár egyik csúcspontja volt számomra a tábor. Hogy őszinte legyek kicsit spontán és félve hoztam meg a döntést, hogy ellátogatok a táborba, hisz mégis csak kicsi gimnazista voltam még. Végül is a döntés megszületett, és azóta is áldom azt, hiszen ha akkor rosszul döntök nagyon sok szép élménytől fosztottam volna meg magam. A környezet, az ott lévő emberek és a programok biztosítják, hogy az ember a lehető legjobban kipihenje magát (ha fizikailag nem is, de pszichikailag mindenképp) így a nyár elején, vizsgaidőszak után. A jól megérdemelt kikapcsolódás mellett, még számtalan program kínál lehetőséget, hogy szellemileg üdék maradjunk és frissek. A közéleti, tudományos előadások mellett, idén a zenei vonal ismét erős lesz, a Quimbytől kezdve, ByeAlexen keresztül, egészen a Magashegyi Undergroundig számtalan káprázatos banda fogja szolgáltatni a zenei aláfestést minden este. Véleményem szerint, bárki, aki a szórakozáson kívül még egy kis fájdalommentes tanulást is be szeretne iktatni a nyarába, annak Gombaszögön helye.

Remélem, mindenki jól dönt, és végül abba a táborba látogat el, ahova a legjobban húzza szíve. Engem egyértelműen Rozsnyó fele visz. Nem kell túlspilázni, és elvi kérdést csinálni a dologból. Hiszen a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat és békében meglegyünk egymás mellett. Fantasztikus nyarat mindenkinek!

U.i.: Aki pedig célként Martost jelölte ki, várom az élménybeszámolót. :-)
Címke:

0 comments:

Megjegyzés küldése